FAQ

Betalen

Je betaalgegevens worden verstuurd door het gebruik van Secure Socket Layers (SSL), een geavanceerd beveiligingssysteem voor internet, om je gegevens te beschermen. Om de veiligheid van het bestelproces te garanderen, worden alle gegevens – inclusief naam, adres en uw bank- of creditcardgegevens – gecodeerd verstuurd via een beveiligde server van Multisafepay. Zodoende zijn alle bank-, creditcard- en adresgegevens beveiligd in het bestelsysteem.Je kunt direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Dit is de snelste betaalmethode. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank: ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Als je internetbankiert, kun je direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden.
 


Paypal is een veilige, eenvoudige manier van online betalen met creditcards of een bankoverschrijving. Door het ingeven van slechts een e-mailadres en wachtwoord kan al een betaling worden gedaan.Met MisterCash kunnen Belgische rekeninghouders online aankopen doen middels hun bankpas. De veiligheid en betrouwbaarheid zijn absoluut gegarandeerd. Belgische klanten die bankieren bij de banken: Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank kunnen via MisterCash/Bancontact eenvoudig online betalingen verrichten.Klanten in Duitsland (vooral hier is SofortBanking erg populair), Oostenrijk, Zwitserland en België kunnen op deze manier veiliger en sneller betalen.

Levering

Alles over de levering van jouw unieke Fons

Een Fons wordt speciaal voor jou gemaakt in jouw favoriete kleur en met jouw gekozen onderdelen. Dit proces kost wat meer tijd, waardoor wij een levertijd van 4 tot 6 weken hanteren. 

Zodra jouw Fons klaar is voor verzending, kan je hem binnen 48 uur thuis of bij de showroom verwachten. In onze configurator kun je ervoor kiezen om jouw Fons thuis te laten bezorgen of in onze showroom af te halen. Als je ervoor kiest om jouw Fons bij de showroom te laten leveren, kan deze meteen afgesteld worden door een van onze experts.

Je Fons wordt direct aan de voordeur geleverd in een speciaal voor Fons ontwikkelde transportdoos. Het is ook mogelijk om je fiets zelf op te halen in de showroom. Maak hiervoor een afspraak

Contact

Als je meer informatie wilt over Fons, of vragen hebt kun je ons op verschillende manieren te bereiken.

 • Met Whatsapp door een berichtje te sturen naar +31618711702
 • Door te bellen naar 076 2050592
 • Door een afspraak te maken voor een bezoek in onze showroom
 • Via een mailtje naar info@fons-bikes.nl 

 

De showroom zit in een modern pand in Breda. Om de showroom te bezoeken, kan je een afspraak maken op onze website. 

Fons Bikes
Schapendreef 7
4824 AM Breda


 

 

 

If you add 0031 76 2050592 to your contacts in your smartphone, you can send us a message via Whatsapp. 

 

Opties in groepen

Bij Fons werken wij enkel met Shimano groepen omdat die voor de fietsende vrouw de meeste voordelen gebundeld hebben, zoals: hele hoge kwaliteit, instelbare remhendels (vrouwenhanden zijn meestal iets kleiner dan die van een man), betrouwbaarheid, wereldwijde verkrijgbaarheid, keuzemogelijkheden en een heel fijnmazig servicenetwerk. Dat betekend dat jij jouw Fons overal kunt laten onderhouden zonder dat er technische problemen of beperkte verkrijgbaarheid van onderdelen zijn. Wel zo’n prettig idee volgens ons.

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de naam. Dit maakt het vergelijken niet echt makkelijk als je niet met deze naamgeving bekend bent. Daarom vind je hieronder de verschillende groepen van Shimano voor de racefiets in de juiste volgorde. Beginnend bij de groepen voor startende fietsers of fietsers die gewoon wat minder intensief fietsen. Oplopend naar meest geavanceerde groepset met hoogste kwaliteit, de hoogste prijs en het laagste gewicht.

Bij Fons hebben we ervoor gekozen om verschillende opties in afmontage te geven, afhankelijk van budget, wensen en gebruik, zodat jij een Fons kan kiezen die volledig bij jou past. In veel productbeschrijvingen van racefietsen zie je de term 'groep' terugkomen. Naast het frame en de wielen bepaalt deze zogenaamde groep de uiteindelijke kwaliteit en de prijs van een fiets. Toch kan deze benaming voor enige onduidelijkheid zorgen. Tijd voor een stukje uitleg.

Als de term 'groep' gebruikt wordt, dan wordt hiermee het pakket van onderdelen bedoeld dat in verband staat met het schakelwerk en de aandrijving van de fiets. We hebben het dan over zaken als shifters, remmen, cranck, voor- en achterderailleur, ketting en cassette. Deze onderdelen bij elkaar worden een groep of groepset genoemd en worden gebruikt bij de opbouw (afmontage) van fietsen. 

Elke fabrikant heeft een aantal groepen van verschillende kwaliteitsniveaus in het assortiment. Deze verschillende groepen worden aangeduid met een eigen naam of nummer, bijvoorbeeld Ultegra of Tiagra. Een groepset bevat onderdelen van vergelijkbare kwaliteit. Het kwaliteitsverschil tussen de groepen is merkbaar in de snelheid en betrouwbaarheid van het schakelen, duurzaamheid van de onderdelen, afwerking van de onderdelen en het totale gewicht. Je zult veel op de fiets moeten zitten om het verschil in schakelprestaties en duurzaamheid op te merken. Als je af en toe in de zomer een klein rondje fietst kun je jezelf afvragen of de allerduurste groep wel een slimme investering is.

Bij het fabriceren van nieuwe fietsen wordt er vaak gekozen voor onderdelen uit dezelfde groep. Als er gezegd wordt dat een fiets is afgemonteerd met Shimano Tiagra, dan worden er voornamelijk onderdelen uit de Tiagra groep gebruikt. Soms kiezen fabrikanten ervoor om bij de opbouw van een fiets gebruik te maken van een mix van onderdelen uit verschillende groepen. Er wordt dan gekozen voor een hogere kwaliteit bij onderdelen die in het zicht zitten, zoals de shifters en derailleurs. Onderdelen die relatief snel slijten komen dan uit een mindere groep. Op die manier proberen fabrikanten de aanschafprijs ogenschijnlijk wat lager te houden of een hogere winstmarge te bereiken. Wij vinden dat een verkeerde keuze!

Bij Fons mixen we geen onderdelen van hoge met lagere kwaliteit. Wij vinden dat als je verwacht een bepaald kwaliteitsniveau te kopen dat je dat ook moet krijgen. Sterker nog, al onze fietsen krijgen het hoogste niveau ketting gemonteerd en dat merk je tijdens het schakelen en in de levensduur. 

Shimano Tiagra is een ideale keuze voor de beginnende fietsster. Het schakelwerk is betrouwbaar en de onderdelen gaan lang mee. Vergeleken met de duurdere groepen gaat het schakelen iets minder snel en zijn de onderdelen wat aan de zware kant. Ondanks het feit dat de groepen aan de zwaardere kant zijn, kan je lange stukken op hoge snelheid fietsen en kom je de steilste bergen op! Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een “triple” groepset waardoor ze zorgeloos overal kunnen fietsen, zonder onderdelen te moeten vervangen. Omdat er heel veel versnellingsmogelijkheden zijn bij de Shimano Tiagra kan je zelfs de steile heuvels en bergen aanvallen! Wij hebben ontdekt dat de huidige Shimano Tiagra groepen echt verrassend goed zijn en door veel fietsers worden onderschat.

De Shimano 105 groep is de beste keuze als je op zoek bent naar een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding en jouw racefiets gebruikt voor normaal sportief gebruik. Het verschil in kwaliteit tussen 105 en Ultegra is veel kleiner dan vaak gedacht, de 105 groep is vooral iets zwaarder en op gedetailleerde afwerking is wat bespaard. Het schakelen is ook iets minder snel dan bij de duurdere groepen, maar dit verschil merk je pas echt onder zware belasting. 

De Ultegra groep is de perfecte keuze voor de veeleisende fietsster die het maximale van haar materiaal vraagt, maar niet per sé met het allerduurste en mooiste materiaal hoeft te fietsen. Shimano Ultegra is de versnellingsgroep voor fietsers die de beste prijs/kwaliteit verhouding willen hebben. Deze groep doet qua schakelprestaties weinig onder voor Dura Ace, maar is een stuk beter te betalen. Bijna alle technieken van Dura Ace worden meegenomen, alleen is het materiaal dat gebruikt wordt iets goedkoper. Hierdoor is het gewicht iets hoger en zien de onderdelen er een fractie minder gesoigneerd uit. De Shimano Ultegra is verkrijgbaar met een mechanische of elektronische bediening.

De Shimano Dura Ace groep is het paradepaardje van Shimano en echt iets voor jou als je kiest voor topkwaliteit. Fietsen afgemonteerd met Dura Ace zie je terug in het profpeloton en bij de fanatieke amateurs voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. De snelheid en de precisie van het schakelen van de Dura Ace groep zijn subliem en het gewicht van de onderdelen is minimaal. Dura Ace is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanisch bediening. In 2016 is de nieuwste versie van Dura Ace gelanceerd, de groep is in deze nieuwe uitvoering ook beschikbaar met hydraulische schijfremmen. Als je jezelf heel erg wilt verwennen en budget geen belemmering is, dan is dit een fantastische keuze voor jou!

Je zag de afkorting al een paar keer voorbijkomen. Di2 is de techniek van Shimano om de bediening van de derailleurs via een elektronische bediening te laten verlopen. Op die manier kun je “nog” lichter en heel precies schakelen. Onze frames zijn geschikt voor de montage van Di2 groepen. Als je Di2 materiaal wilt gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat de accu opgeladen is als je wilt gaan fietsen, maar dat valt in de praktijk wel mee omdat je lang kunt schakelen op een volle accu. Di2 vraagt wel een extra (forse) investering.

Opties in wielen

Bij Fons kan je naast de kleur, afwerking, remmen, groepen en maat ook nog kiezen welke wielen je op jouw racefiets wilt hebben. Hierbij kan je kiezen uit wielen van verschillende hoogtes en materialen. Voor onze optionele carbon wielen werken wij samen met het Nederlandse merk Scope. Dit merk staat bekend om zijn ongelooflijk goede prijs/kwaliteitverhouding. Bij Scope hebben ze keuze uit verschillende velghoogtes en kan je daarnaast nog kiezen welke bandenkleur je wilt. Hierdoor kan je altijd een wielset vinden die bij jou en jouw op maat gemaakte Fons past. 

Ook onze standaard wielset van Shimano is van hoge kwaliteit, bewezen betrouwbaar en staan bekend om hun lange levensduur. Deze wielen hebben een hele goede lagering, waardoor je een lagere rolweerstand krijgt en zijn makkelijk te onderhouden. 

De R3 van Scope is door het minimale gewicht een ideale wielset voor een comfortabele klim in de bergen! Kies je voor conventionele remmen? Dan worden deze carbon wielen met speciale Scope remblokken geleverd zodat je met maximale veiligheid kan remmen. De wielen van Scope zijn de best remmende carbon wielen op de markt en zijn daarnaast tubele

De R4 is het meest allround wiel van Scope. Deze wielset is zowel geschikt voor een serieuze klim in de bergen, als een snelle rit op de weg! Kies je voor conventionele remmen? Dan worden deze carbon wielen met speciale Scope remblokken geleverd zodat je met maximale veiligheid kan remmen. De wielen van Scope zijn de best remmende carbon wielen op de markt en zijn daarnaast tubeless ready! 

De R5 is een aerodynamische wielset. Dit is de ideale keuze voor de echte snelheidsduivels die tot het uiterste willen gaan. Kies je voor conventionele remmen? Dan worden deze carbon wielen met speciale Scope remblokken geleverd zodat je met maximale veiligheid kan remmen. De wielen van Scope zijn de best remmende carbon wielen op de markt en zijn daarnaast tubeless ready! 

Opties in remmen

Bij Fons zijn we gek op hard fietsen maar we komen ook graag heelhuids thuis. Hard rijden betekent dat je ook hard moet kunnen remmen en dat het liefst onder alle omstandigheden. Daarom kun je jouw Fons naast de conventionele remmen ook krijgen met schijfremmen.

De schijfrem werkt op bijna elk gebied beter dan de conventionele rem en wordt door velen gezien als de toekomst voor de racefiets. Bij Fons zijn we echt overtuigd van de enorme toegevoegde waarde van de schijfrem. Je kan de remkracht bij een schijfrem namelijk veel beter doseren, waardoor je meer controle krijgt tijdens het fietsen. 

Ten opzichte van de conventionele rem, werkt de schijfrem veel beter bij nat weer. Zo kan je bij alle weersomstandigheden rekenen op een goede remkracht, omdat je niet eerst het vuil van je velgen hoeft af te remmen. Hierdoor sta je in natte weersomstandigheden meters eerder stil en dat kan het verschil maken tussen een aanrijding of een veilige stop. Door de schijfrem kan je bredere banden met een lagere rolweerstand monteren, waardoor je nog comfortabeler en met meer grip en snelheid kunt rijden. Omdat er geen slijtage op de velg plaatsvindt, kunnen je wielen ook nog eens langer mee! Door de schijfrem zit de wrijvingswarmte van de rem niet direct op je velg, waardoor je ook tegen een klapband door oververhitting afscheid kan nemen!

Fons rust haar fietsen uit met de laatste standaard van beschikbare technieken. We gebruiken steekassen voor een stijvere montage van de wielen, zodat je torderen en piepende remmen voorkomt. Daarnaast maken we gebruik van de compacte flat mount montage van de remklauwen en we gebruiken alleen hydraulische remmen omdat die veel constanter presteren. We hechten namelijk veel waarde aan jouw veiligheid!

Natuurlijk kan je bij Fons ook kiezen voor conventionele remmen. Als je er bijvoorbeeld mee wilt koersen, aangezien het nog niet duidelijk is wat de toekomstige regels zijn. UCI is druk bezig met het testen van de schijfrem dit seizoen.

Als je jouw Fons laat uitrusten met de optionele Carbon wielen, maar je twijfelt over de remwerking, dan hoef je je geen zorgen te maken! Wij werken voor onze wielen samen met het Nederlandse merk Scope die met hun conventionele remmen en de bijgeleverde remblokken al bekend staan om hun ongelooflijke remkracht. 

Specs

 • Strada / Strada Disco
 • Frame Monocoque
 • Carbon 3K
 • Interne kabel routing
 • DI2 compatible mount
 • Snel, comfortabel en allround
 • Aerodynamisch ontwerp voor maximale efficiency
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Fons Monocoque 3K carbon

 Ritchey

Keuze uit:

 • Shimano Tiagra
 • Shimano 105
 • Shimano Ultegra
 • Shimano Dura-Ace

Aluminium vervangbaar

Keuze uit:

 • Shimano Tiagra
 • Shimano 105
 • Shimano Ultegra 
 • Shimano Dura-Ace

Keuze uit schijfrem of conventionele rem

11/28 tanden standaard, naar eigen keuze aan te passen.

Keuze uit:

 • Shimano Tiagra
 • Shimano 105
 • Shimano Ultegra
 • Shimano Dura-Ace

Keuze uit:

 • Shimano WH-RX31
 • Scope R3
 • Scope R4
 • Scope R5

Keuze uit:

 • Schwalbe pro1
 • Continental Grandprix 4000S
 • Vittoria corsa

Keuze uit:

 • Shimano Tiagra
 • Shimano 105
 • Shimano Ultegra 
 • Shimano Dura-Ace

Keuze uit:

 • Shimano Tiagra
 • Shimano 105
 • Shimano Ultegra 
 • Shimano Dura-Ace

KMC Nitride coating

Deda Zero

Keuze uit:

 • Pro concor dames
 • Selle Italia

27.2mm zadelpen voor meer comfort 

Geïntegreerde zadelklem om het design niet te verstoren

Standaard exclusief, op aanvraag leverbaar. 

Alle RAL-kleuren zijn beschikbaar voor de Fons Strada en de Fons Strada Disco.

Vanaf 900 gram voor een frame.