Een racefiets op maat

De Fons Strada en de Fons Strada Disco zijn ontworpen als echte allround racefietsen voor vrouwen. We vinden het belangrijk dat je niet per se een hele garage vol met fietsen moet hebben, om verschillende ritten te maken. Het exclusieve design en specifiek carbon lay-up creĆ«ren meer stijfheid waar het nodig is en meer comfort waar het kan. Hierdoor kan je veiliger, sneller en leuker lange ritten maken! Een Fons is de perfecte klimfiets door het lichte gewicht en een nog betere daler door de stijfheid en het vertrouwenwekkende stuurgedrag. 

Iedere Fons heeft standaard een verzet (tandwielverhouding) gericht op all-round gebruik. Voor de techneuten onder ons: Compact cranck met lange slag achter derailleur en 28tands cassette maar naar wens passen we dit natuurlijk voor je aan. Hierdoor is deze dames racefiets ideaal voor lange vlakke ritten, maar ook voor ritten in de bergen of heuvels. Iedere Fons Strada en Strada Disco wordt standaard geleverd met hele snelle 28mm brede banden, maar op de de Strada Disco passen ook nog banden tot zeker 30mm breed. Dat geeft jou de mogelijkheid om ook op hele slechte of zelfs onverharde wegen te rijden.  

Fons in de bergen

De Fons Strada en Strada Disco zijn beide lichte Carbon racefietsen die zeer geschikt zijn voor het betere klimwerk. De Strada Disco is door zijn schijfremmen uitermate geschikt om veilig en snel te dalen. De wegligging en het stuurgedrag van beide modellen maakt het mogelijk om jezelf soepel en eenvoudig door de haarspeldbochten te sturen.

Ga jij een paar echte pittige beklimmingen doen in de Alpen of Dolomieten dan kun je eenvoudig de cassette bij elke fietsenmaker laten vervangen voor een nog lichter verzet waardoor de Mont Ventoux een viaduct wordt. Op verzoek leveren wij deze cassette er gewoon bij of wij monteren hem alvast voor je op jouw Fons! Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor optionele super lichte Carbon wielen van Scope om nog makkelijker de berg op te rijden.

We bespreken graag alle opties voor jouw Fons, er is namelijk nog meer mogelijk dan de opties in onze configurator! Bespreek jouw wensen met ons, zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen. Maak een afspraak in onze showroom of neem contact met ons op zodat jij een Fons krijgt die helemaal aansluit bij jouw behoeften!