Waarom een fietsmerk alleen voor vrouwen?

Waarom een fietsenmerk alleen voor vrouwen? Omdat wij vonden dat het inmiddels tijd werd! De groep vrouwelijke fietssporters groeit jaar na jaar. De ritten waar ze aan deelnemen stellen steeds meer eisen aan de rijdsters en aan het materiaal, maar toch komt het nog vaak voor dat vrouwen niet serieus genomen worden in lokale fietszaken. De keuzes voor de mannen lijken eindeloos, terwijl de keuzes voor de vrouwen beperkt blijven. Zo kom je vaak uit op een iets kleinere fiets met wat roze, paarse of lichtgroene accenten. Er is natuurlijk niks mis met deze kleuren, maar waarom zijn de keuzes zo beperkt? Zelfs de damesracefietsen met een zogeheten ‘vrouwengeometrie’ lijken gemaakt voor vrouwen met een supermodellen lijf, waarbij de benen extreem lang zijn ten opzichte van het bovenlijf. Als je naar de wetenschappelijke statistieken kijkt, blijkt het vaak juist andersom te zijn.

We zijn er bij Fons van overtuigd dat we betere fietsen kunnen ontwerpen door ons alleen te richten op de vrouwelijke fietsster en haar behoeften. Hierbij nemen we geen genoegen met het gebruikelijke ‘shrink it and pink it’, maar willen we ons richten op de individuele wensen van elk soort fietsster.

Toen we zijn begonnen met ontwerpen van onze fietsen hebben we het onszelf niet makkelijk gemaakt. Omdat wij vonden dat onze fietsen voor een grote groep vrouwen geschikt moet zijn, hebben we intensief samengewerkt met fietssters uit diverse landen en met verschillende achtergronden. Hierbij hebben we gekeken naar extreem fanatieke vrouwen die de Alpe d'Huez acht keer op fietsten binnen 24 uur, naar vrouwen die 300km op hoge snelheid in een groep met alleen mannen rijden, maar ook naar vrouwen die het gewoon leuk vinden om met vriendinnen, of alleen, toertochten te rijden en alles daar tussenin.

Met Fons willen we vrouwen méér geven dan alleen een kleinere fiets met van tevoren bepaalde kleuren. We willen iedere vrouw die een passie heeft voor fietsen de mogelijkheid geven om een dames racefiets te kiezen die bij haar past, zowel in techniek als kleur. We helpen jou graag in een begrijpelijke taal met de keuze voor jouw ideale racefiets. In onze configurator zijn de opties eindeloos, dus kies jouw eigen weg!