Fons Strada: een dames racefiets

Als gepassioneerde fietsster is het vaak lastig om de ideale racefiets te vinden. Bij de ene fiets is de kleur niet mooi en bij de mooie fiets past de techniek niet bij je. Bij Fons snappen we dat je een fiets van goede kwaliteit wilt die volledig bij jouw smaak en rijstijl past. Zo zijn de Fons Strada en de Fons Strada Disco ontstaan. Bij onze racefiets kan je zelf de kleur van het frame en het logo bepalen, en nog aangeven of je liever een glanzende of matte racefiets wilt. Daarnaast heb je verschillende opties in wielen, remmen en groepen.

Snel, comfortabel en allround. Dat waren de focuspunten toen we in de ontwerpfase zaten, en dat is gelukt! De Fons Strada en de Fons Strada Disco geven je vrijwel direct na het opstappen alle vertrouwen in je fiets. Dit komt door het sportieve maar stabiele karakter van het frame. Het exclusieve design en specifiek carbon lay-up creëren meer stijfheid waar het nodig is en meer comfort waar het kan. Hierdoor kan je veiliger, sneller en leuker lange ritten maken!

Een Fons is de perfecte klimfiets door het lichte gewicht en een nog betere daler door de stijfheid en het vertrouwenwekkende stuurgedrag. Hierdoor is deze dames racefiets ideaal voor lange ritten, maar ook voor ritten in de bergen of heuvels. Door het ontwerp van het achterframe en het gebruik van een flexibelere zadelpen (27,2mm), is een Fons ook nog eens erg comfortabel op de wat mindere wegdekken die we in het dagelijks leven vaak tegenkomen. We hebben voldoende ruimte in het frameontwerp voor moderne bredere banden waardoor je rolweerstand afneemt en je comfort toeneemt. Als je kiest voor een wat bredere band heb je minder vaak last van een lekke band en wordt de grip in de bochten veel groter. Maar je bent altijd welkom in onze showroom om het zelf te ervaren!

Alle kabels lopen bij onze racefiets door het frame voor betere aerodynamica en een cleaner en strak uiterlijk. Fons is uitgerust met een BB86 bottom bracket met extra ‘drop’ voor meer stabiliteit in de bochten en een maximale krachtoverbrenging. Dit betekent dat alle energie die jij erin stopt, vertaald wordt naar snelheid. 

De Fons Strada en de Fons Strada Disco zijn ontwikkeld voor de fietsster die meer uit haar fietservaring wil halen. Zowel de Fons Strada als de Fons Strada Disco hebben dezelfde geometrie en stuureigenschappen. Het verschil zit hem in het soort remmen dat gebruikt wordt. Deze kan je kiezen in onze configurator. Bij de Fons Strada heeft de fiets conventionele remmen, bij de Fons Strada Disco kan je profiteren van de laatste techniek op het gebied van schijfremmen.

Je hebt al een Fons Strada vanaf 1995,- euro in jouw favoriete kleur.Stel hem nu samen in onze configurator