Maaike & Fons

Een jaar geleden heb ik meegedaan aan de Coast to Coast fietsrit om geld op te halen voor Marie Curie. Dit is een fietstocht van 260 kilometer van de westkust van Engeland naar de oostkust. Ik heb de gehele tocht op een oude mountainbike gedaan en dit was een geweldige ervaring! Ik heb veel vrienden met racefietsen en wilde graag met hen meegaan voor fietsritten, daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede racefiets. Ik begon met uitzoeken wat mijn wensen voor een racefiets waren. Aangezien ik Nederlands ben, maar al 20 jaar in Engeland woon, leek het me leuk om een oranje fiets te kopen zodat ik mijn Nederlandse roots kan laten zien. Maar een oranje racefiets was een stuk lastiger dan ik dacht.

Totdat ik bij Fons uitkwam. Ik heb Fons online gevonden en ik heb ze meteen een e-mail gestuurd met een paar vragen, waarop ik snel een antwoord kreeg.  Ik was erg onder de indruk van hun kennis over fietsen en de materialen, waardoor ik meteen vertrouwen had in het merk. Ze hebben me erg goed geholpen bij het uitkiezen van de juiste kleur oranje, de Dangerous Dutch, en ze stelden voor om wit stuurlint en een wit logo te nemen. Een paar weken later arriveerde mijn Fons in Scarborough. Ik hoefde alleen nog het zadel op de juiste hoogte te zetten en mijn pedalen te monteren met het gereedschap dat bij de fiets geleverd was.

Tijdens mijn eerste rit op mijn nieuwe Fons was ik na vijf minuten al gewend, dit lag vooral aan de remmen. Ik vind het geweldig hoe mijn Fons rijdt! Het is een heerlijk gevoel om snel de heuvels af te dalen, ook al word ik soms tegengehouden door traag rijdende auto’s.Wat ik het beste vind aan Fons is dat ik mijn eigen kleuren en onderdelen mocht kiezen. Aangezien ik schijfremmen heb op mijn oude mountainbike, leek het me een verstandige keuze om deze ook te kiezen voor mijn racefiets. Ik heb gekozen voor de Shimano 105, omdat dit een prima groep is voor de hoeveelheid die ik fiets. Fons adviseerde me om te kiezen voor een bergverzet, aangezien er wat steile bergen zijn in Yorkshire en de weg buiten bij mijn huis een hellingsgraad van 17% heeft.

Het is een feest om op mijn Fons te rijden! Mijn vrienden zijn nooit jaloers geweest op mijn oude mountainbike, maar willen nu allemaal een Fons. 

Wil jij ook een Fons Strada Disco zoals die van Maaike?

Bekijk hem in de configuratoren pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!