Fons & Martine

Ik fiets ongeveer 9 jaar, voorheen deed ik alleen aan spinning in de sportschool, totdat een vriend tegen me zei: ga toch mee buiten fietsen! We zijn samen op pad gegaan voor mijn eerste racefiets en ik vond het gelijk heel erg leuk. Ik vond het heerlijk om buiten te zijn, ontspannend, maar ook heel intensief. Van het een kwam het ander, meedoen met de Amstel Gold race was mijn eerste grote uitdaging. Dit vond ik super leuk, wel zwaar, maar zeker voor herhaling vatbaar!

In het seizoen fiets ik 3 á 4 keer per week met een clubje uit ons dorp waar ook mijn twee broers mee fietsen. Het is dus echt een familiesport geworden. Daarnaast zit ik nog bij een tourclub uit Waalwijk. Hierdoor kan ik altijd fietsen, soms ga ik alleen, maar dat vind ik wel saai.

Mijn mooiste tocht was de Dolomietenmarathon in Italië, twee jaar geleden. Ieder jaar ga ik in Juni met mijn twee broers fietsen in het buitenland. We hebben de Mon Ventoux, Alpe Duez, Stelvio en nog meer hoogte gebergtes allemaal al gehad. Wat echt een prachtige ervaring is. In de wintermaanden zit ik voor de afwisseling op mijn mountainbike, wat een mooie afwisseling is, maar ik vind het ook leuk om in de winter zo af en toe ook op de weg te fietsen. Ik vind dit wel gevaarlijk met die dunne bandjes. Daarom heb ik nu gekozen voor een Fons, daar liggen voor mij nu wat bredere banden op en ik heb gekozen voor schijfremmen, wat ideaal is!

Nu kan ik het hele jaar door lekker trainen, ook op onverharde paden heb ik nu veel meer grip! ik ben heel blij met mijn Fons, ik kan er alle kanten mee op. Ik heb gekozen voor de kleur Noble Nightsky met Optimistic Ocean, Shimano 105 en Scope wielen. Bij Fons was er een snelle levering, maar na mijn eerste rit kwam ik erachter dat mijn stuurpen iets te lang was. Dit was helemaal geen probleem bij Fons, het werd gelijk opgelost door er binnen twee dagen een kortere pen op te zetten. Ik heb nu een prachtige fiets van een prachtig bedrijf! 

WIL JIJ OOK EEN FONS STRADA ZOALS DIE VAN MARTINE?

Bekijk hem in de configuratoren pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!