Roadtrip ronde van Vlaanderen 

Vroeg, retevroeg verzamelen we ons bij Simone thuis voor vertrek naar Oudenaarde. Fietsen gaan in de familie Range Rover van Marije en vertrekken naar België voor onze eigen Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde bezoeken we eerst het museum/ centrum van de Ronde van Vlaanderen en café van de Ronde. Op de gevel prijkt een levensgrote foto van Fabian Cancellara (best een lekker ding). We bezoeken het museum maar zijn er snel klaar mee, eerst maar een koffie in het café en dan de fietsen uit de auto. 

We rijden de route zoals we die meekregen hebben bij het centrum en maken ons wat zorgen over de kasseien die we tegen gaan komen. Marije heeft ieders banden op een wat lagere spanning gezet en dat zou moeten helpen.

Eerst een stukje door Oudenaarde en dan een mooi pad langs het water. Het weer is fantastisch vandaag, we hebben mazzel. Tintelfris met een zonnetje aan een strakblauwe lucht, het voelt aan als een mooie dag in mei in plaats van eind maart!

Afdalen op de Bosberg is een unieke ervaring! met een hoge snelheid over de kasseien geeft veel sensatie, maar onze fietsen maken het veel makkelijker dan verwacht en die bandenspanning truc van Marije werkt. Wel ontdek ik dat door blijven trappen belangrijk is omdat anders de ketting gaat klapperen.

We rijden alle beruchte klimmetjes en stroken uit de RVV. De Patersberg is een lastige, de Kwaremont gaat me goed af en de Muur eigenlijk ook wel! De rest van de namen weet ik niet exact meer, maar wat ik wel weet is dat ze bij Fons gelijk hadden toen ze ons advies gaven voor het verzet. Eigenlijk komen we overal wel goed boven, ondanks de hele steile stukken kan ik lang blijven zitten. Alleen op de steilste stukken moet ik even op de pedalen gaan staan. Op die stukken merken we ook dat door de lagere bandenspanning en onze banden, we voldoende comfort  hebben, maar ook genoeg grip tijdens het klimmen op die rot kasseien. Gelukkig is het droog want in de regen zal dit nog wel wat lastiger zijn!

Lunchen doen we bij een prachtig cafeetje met de bijzondere naam “Hol van Pluto”.  De eigenaar heeft een speciaal soort taart die zwaar en voedzaam is en ons direct weer energie geeft voor de rest van de route. Dat is ook wel nodig, want er wachten ons nog wat pittige klimmetjes. We kunnen heerlijk in de zon onder het afdak zitten en praten wat met een aantal andere fietsers. Ze zijn erg nieuwsgierig naar onze fietsen en spreken hun bewondering uit. Maar ze zijn met name enthousiast over ons,  3 vrouwen die de Ronde van Vlaanderen rijden. Stiekem nemen we met trots de complimenten in ontvangst en rijden weg alsof het voor ons de normaalste zaak van de wereld is. Wel lullig dat ik net nu iedereen zit te kijken ik bijna uitglij met mijn fietsschoenen op het trapje voor het cafe....

We houden ons aan onze afspraak en we rijden overal ook echt over de kasseien en niet door de gootjes aan de zijkant. Ik heb het idee dat het door onze fietsen wel makkelijker gaat . Na nog een stevig stuk trappen komen we aan op de brug bij Oudenaarde en onze ronde zit erop. We rijden door naar de markt in Oudenaarde en we kunnen daar nog even neerstrijken op een terrasje. Nagenietend en trots van een heerlijke en uitdagende dag op de fiets, rijden we terug in de PC Hooftractor van Marije. De ronde is echt een hele bijzondere route en een echte aanrader! We zijn al bezig met plannen voor de volgende keer, waarbij we 2 dagen willen blijven met overnachting in het leuke design hotel achter het museum.