Shannon Galpin – The Power of Voice

De Amerikaanse Shannon Galpon is de oprichtster van Mountain2Mountain. Ze vindt het belangrijk om percepties van anderen te veranderen en is daarom events op gaan zetten waarbij communiceren en discussies oproepen via kunst, muziek en sport centraal staan. Ze steunt graffiti kunstprojecten, fietsende vrouwen en de Street of Afghanistan Exhibition. Haar projecten zijn gericht op empathie voor conflictgebieden. Mountain2Mountain is een hulporganisatie die zich inzet voor de bouw van meisjesscholen, dovenonderwijs en opleidingen voor vroedvrouwen. In 2012 heeft Shannon haar eerste TEDx Talk gehouden over de Power of Voice. Deze benaming en presentatie illustreert de link tussen al haar werk.

Daarnaast is ze een vreedzame revolutie begonnen in Afghanistan, om genderbarrières en taboes te doorbreken. In Afghanistan mogen vrouwen namelijk niet fietsen, maar Shannon liet zich hier niet door tegenhouden. In 2012 heeft ze, op aanvraag van de coach van de nationale wielerploeg uit Afghanistan, een damesteam met wegrenners opgezet.

Het verhaal van Shannon Galpin is er een die ons en vele anderen inspireert, ze doorbreekt taboes en geeft vrouwen gelijke kansen. Volg Shannon op instagram en laat je dagelijks inspireren door haar bijzondere reis.