Onze fons: snel, comfortabel en allround

Snel, comfortabel en allround. Dat waren de focuspunten toen we in de ontwerpfase zaten, en dat is gelukt! De Fons Strada en de Fons Strada Disco geven je vrijwel direct na het opstappen alle vertrouwen in je fiets. Dit komt door het sportieve maar stabiele karakter van het frame.

Een Fons is de perfecte klimfiets door het lichte gewicht en een nog betere daler door de stijfheid en het vertrouwenwekkende stuurgedrag. Hierdoor is deze dames racefiets ideaal voor lange ritten, maar ook voor ritten in de bergen of heuvels. Door het ontwerp van het achterframe en het gebruik van een flexibelere zadelpen (27,2mm), is een Fons ook nog eens erg comfortabel op de wat mindere wegen. Het frameontwerp biedt de mogelijkheid voor de montage van moderne bredere banden, waardoor je rolweerstand afneemt en je comfort toeneemt. Met bredere banden heb je minder vaak last van een lekke band en wordt de grip in de bochten veel groter. Maar je bent altijd welkom in onze showroom om het zelf te ervaren!

FONS STRADA EN FONS STRADA DISCO

Zowel de Fons Strada als de Fons Strada Disco hebben dezelfde geometrie en stuureigenschappen. Het verschil zit hem in het soort remmen dat gebruikt wordt. Deze kan je kiezen in onze configurator. Bij de Fons Strada heeft de fiets conventionele remmen, bij de Fons Strada Disco kan je profiteren van de laatste techniek op het gebied van schijfremmen