EEN RACEFIETS VOOR VROUWEN

Tijdens ons ontwikkelingsproces en het onstaan van Fons werden we geïnspireerd door veel verschillende vrouwen binnen de fietswereld en daarbuiten. Maar één vrouw sprong eruit: Alfonsina Strada!

In 1924 stond Alfonsina Strada tussen alle mannen aan de start van de Giro d’Italia. In deze tijd mochten vrouwen niet eens met blote knieën rondlopen, laat staan met een korte broek fietsen. Alfonsina liet zich door niets of niemand tegenhouden om op de fiets te stappen en is hierdoor de eerste en enige vrouw die ooit de Giro d’Italia heeft gereden. Alfonsina is een echte powervrouw die het fietsen voor vrouwen op de kaart heeft gezet! Dit stukje wielergeschiedenis vonden wij zo inspirerend, dat we hebben besloten ons merk als eerbetoon aan Alfonsina naar haar te vernoemen.

Waarom zou jij na al die jaren beperkt moeten worden in jouw passie? Fons staat voor “Empowering Women” – bepaal zelf wat je uit wilt stralen en kies voor de racefiets die bij jou past! Onze Fons is de ideale racefiets voor vrouwen. Kies jouw eigen weg!